ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ασφαλή χαμόγελα

Εφαρμόζουμε διαδικασίες αποστείρωσης και ελέγχου ακολουθώντας αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα.

Ασφάλεια στο Οδοντιατρείο

Στο οδοντιατρείο μας, ο έλεγχος της διασποράς των μικροβίων αποτελεί ουσιαστική παράμετρο για τον τρόπο με τον οποίο ασκούμε υψηλής ποιότητας οδοντιατρική. Ακολουθούμε τις υψηλότερες προδιαγραφές για να διασφαλίσουμε ότι το οδοντιατρείο μας είναι καθαρό και ασφαλές για τους ασθενείς μας, τους επισκέπτες και το προσωπικό του ιατρείου. Επιθυμούμε να αισθάνεστε σιγουριά και να νιώθετε αναπαυτικά όταν επισκέπτεστε το οδοντιατρείο μας για έλεγχο ή θεραπεία καθώς και όταν συστήνετε στους φίλους και στην οικογένεια σας να δεχθούν τη φροντίδα μας.

Στοιχεία για τον έλεγχο της διασποράς των μικροβίων και την ασφάλεια

Το CDC (Center for Disease Control and Prevention) - (Κέντρο για τον Έλεγχο των Νοσημάτων και Πρόληψης) είναι η σημαντικότερη υπηρεσία δημόσιας υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, που καταμετρά τις τάσεις για την εμφάνιση νοσημάτων και αναπτύσσει μεθόδους για την πρόληψη της εμφάνισης ασθενειών. Οι Προδιαγραφές για τον Έλεγχο των Λοιμώξεων στον Τομέα της Οδοντικής Υγείας που καθορίζονται από το CDC δίνουν νέα πρότυπα για τον έλεγχο της διασποράς των μικροβίων στο οδοντιατρείο, που έχουν σκοπό να προστατεύσουν τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους ασθενείς. Τα πρότυπα αυτά ακολουθούμε και στο οδοντιατρείο μας.

Η ατομική προστασία και η προστασία των ασθενών για έλεγχο της διασποράς των μικροβίων.

Για να δημιουργηθεί ένα φράγμα έναντι των μικροβίων, οι μάσκες και τα γάντια πρέπει να αλλάζουν από ασθενή σε ασθενή. Προστατευτικά γυαλιά, μιας χρήσεως πετσέτες για τους ασθενείς και άλλα προστατευτικά μέσα μας βοηθούν να σας προστατεύσουμε από τις λοιμώξεις. Πιθανόν να προσέξετε τη χρήση πλαστικών καλυμμάτων ή άλλων «φραγμάτων» σε μέρη που το προσωπικό του οδοντιατρείου αγγίζει συχνά, όπως το φως, το προσκέφαλο, καρέκλες, δίσκους εργαλείων, ακτινολογικά μηχανήματα ή σύριγγες. Όπου είναι δυνατό χρησιμοποιούμε υλικά σε μονές δόσεις ή σύνεργα μιας χρήσεως.

Η αποστείρωση και η απολύμανση είναι κρίσιμοι παράγοντες για την ασφάλεια.

  • Καθαρίζουμε και τοποθετούμε σε ειδικά σακουλάκια αποστείρωσης, τα εργαλεία πριν την αποστείρωση.

  • Αποστειρώνουμε όλα τα οδοντιατρικά εργαλεία από ασθενή σε ασθενή.

  • Καταγράφουμε κάθε διαδικασία αποστείρωσης.

  • Καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε τις επιφάνειες των πάγκων εργασίας, τα φώτα, την οδοντιατρική έδρα και ολόκληρο τον εξοπλισμό μας.

  • Διατηρούμε καθαρά τα πατώματα, τους τοίχους και παράθυρα - πατζούρια στους χώρους εφαρμογής της οδοντιατρικής φροντίδας.

Θα πρέπει να ανησυχώ για τις ακτινογραφίες;

Όχι. Οι ακτινογραφίες είναι ένα σημαντικό διαγνωστικό μέσο που χρησιμοποιείται για την διασφάλιση της υγείας σας. Μια ακτινογραφία μπορεί να μας βοηθήσει να αναγνωρίσουμε ανωμαλίες που δεν φαίνονται κατά τη διάρκεια της κλινικής εξέτασης του στόματος σας από τον οδοντίατρο.

Σε αυτές τις καταστάσεις περιλαμβάνονται:

  • Απώλεια φατνιακού οστού (σημάδι περιοδοντικής νόσου)

  • Φλεγμονή ή απόστημα των δοντιών ή των ούλων

  • Κατάγματα δοντιών

  • Κοιλότητες τερηδόνας που δεν είναι εμφανείς στην κλινική εξέταση

Η ποσότητα της ακτινοβολίας που δέχεται ο ασθενής κατά τη λήψη των ακτινογραφιών των δοντιών είναι πολύ μικρή. Με σύγχρονα ακτινογραφικά μηχανήματα και με ψηφιακά φιλμ μεγάλης ταχύτητας, οι ακτινογραφίες των δοντιών είναι ασφαλέστερες από ότι στο παρελθόν.

Τι μέτρα λαμβάνονται για την ελάχιστη δυνατή έκθεση στην ακτινοβολία;

Σας προστατεύουμε με μια ποδιά μολύβδου που καλύπτει το σώμα σας για να μην δέχεται την ακτινοβολία στα σημεία που δεν πρέπει. Αν είστε έγκυος μην παραλείψετε να μας το αναφέρετε ώστε να σας φροντίσουμε όπως πρέπει. Τα μέλη του προσωπικού μας παίρνουν μέτρα προστασίας από την έκθεση στην ακτινοβολία. Ακολουθούμε προσεκτικά τις πιο πρόσφατες οδηγίες της ADA (Αμερικανικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας)ως προς την προστασία από την ακτινοβολία στο οδοντιατρείο.

Θα έπρεπε να ανησυχώ για πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις;

Σας παρακαλούμε να μας ενημερώνετε για οποιαδήποτε νέα φάρμακα που θα μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν με τα οδοντιατρικά υλικά ή την οδοντιατρική θεραπεία.

Δεν διακινδυνεύουμε με τους ασθενείς και τα μέλη του προσωπικού που πιθανόν να παρουσιάζουν αλλεργία στο latex. Διαθέτουμε ένα περιβάλλον ασφαλές ως προς το latex για όσους είναι αλλεργικοί σ' αυτό.

Ρωτάμε όλους τους ασθενείς αν είναι αλλεργικοί στο latex, διαθέτουμε γάντια χωρίς latex καθώς και παρόμοια άλλα μέσα μιας χρήσεως και το προσωπικό μας είναι εκπαιδευμένο να ακολουθήσει ένα πρωτόκολλο για ασθενείς που παρουσιάζουν ευαισθησία στο latex.

Προστασία από SARS-CoV-2 (COVID-19)

Στο ιατρείο μας τηρούνται όλα τα μέτρα για τον αποκλεισμό του SARS-CoV-2 (COVID-19) από την οποιαδήποτε μετάδοση στον χώρο μας. Όλα τα μέλη του ιατρείου από την πρώτη στιγμή είναι εμβολιασμένα κατά του νέου κορονοϊού με όλες τις δόσεις του εμβολίου. Οι ασθενείς που εισέρχονται στον χώρο του οδοντιατρείου οφείλουν να φορούν πάντοτε χειρουργική ή ενισχυμένη μάσκα, κάτι που ελέγχεται πάντοτε από τα μέλη του ιατρείου κατά την είσοδο του ασθενή. Επιτρέπεται μέχρι ένας/μια συνοδός ανά ασθενή ο οποίος επίσης οφείλει να φοράει μάσκα. Στην είσοδο βρίσκεται επίσης και αυτόματο μηχάνημα για την απολύμανση των χεριών με αντισηπτικό. Όλες οι μέθοδοι απολύμανσης και αποστείρωσης του χώρου και των εργαλείων που χρησιμοποιούνται αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά ,πέρα από λοιπά μικρόβια, και τον νέο κορονοϊό.

Μια τελευταία λέξη

Η αποστολή μας είναι να προάγουμε και να προστατεύσουμε την υγεία σας. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατό για να διασφαλίσουμε την ασφάλειά σας και να εξασφαλίσουμε την αποτροπή της μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων. Σας παρακαλούμε να αισθάνεστε ελεύθεροι να διατυπώσετε ότι ερωτήματα έχετε σχετικά με τα μέτρα προστασίας, που λαμβάνουμε για την ασφάλεια ή τον έλεγχο της διασποράς μικροβίων και μετάδοσης λοιμώξεων.

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Κλείστε συμβουλευτική συνάντηση

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε έναν δωρεάν προληπτικό έλεγχο.
Οδοντιάτρείο Σιδέρη Σέρρες
Δευτέρα:  08: 00 έως 13:00 και 17:00 έως 20:00
Τρίτη:  08: 00 έως 13:00 και 17:00 έως 20:00
Τετάρτη:  08: 00 έως 14:00
Πέμπτη:  08: 00 έως 13:00 και 17:00 έως 20:00
Παρασκευή:  08: 00 έως 16:00