Καθαρισμός δοντιών και γιατί είναι σημαντικός

Οδοντιατρείο στις Σέρρες Σιδέρη

Τα υγιή δόντια είναι απαραίτητα για μια όμορφη και υγιή εμφάνιση. Ωστόσο, η διατήρηση της καλής στοματικής υγείας απαιτεί καθημερινή προσπάθεια. Το βούρτσισμα των δοντιών δύο φορές την ημέρα και η χρήση οδοντικού νήματος καθημερινά είναι απαραίτητα για την απομάκρυνση της πλάκας και των τροφίμων που μπορούν να οδηγήσουν σε τερηδόνα και περιοδοντίτιδα.

Ωστόσο, ο καθημερινός καθαρισμός στο σπίτι δεν είναι πάντα αρκετός για να αφαιρέσει όλη την πλάκα και τα υπολείμματα τροφών. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας για επαγγελματικό καθαρισμό τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

Ο επαγγελματικός καθαρισμός δοντιών είναι μια διαδικασία που αφαιρεί την πλάκα και την πέτρα από τα δόντια σας. Η πλάκα είναι μια κολλώδης μεμβράνη που αποτελείται από βακτήρια, σάλιο και υπολείμματα τροφών. Εάν δεν αφαιρεθεί, η πλάκα μπορεί να σκληρύνει και να μετατραπεί σε πέτρα. Η πέτρα είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί και μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων.

Κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού καθαρισμού δοντιών, ο οδοντίατρός σας θα χρησιμοποιήσει ένα ειδικό εργαλείο για να αφαιρέσει την πλάκα και την πέτρα από όλες τις επιφάνειες των δοντιών σας. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει ένα υπερήχο για να σπάσει τη πέτρα και να την αφαιρέσει πιο εύκολα.

Ο επαγγελματικός καθαρισμός δοντιών είναι σημαντικός για την πρόληψη της τερηδόνας, της περιοδοντίτιδας και άλλων προβλημάτων στοματικής υγείας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση υφιστάμενων προβλημάτων στοματικής υγείας, όπως η ουλίτιδα.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τα δόντια σας υγιή και όμορφα, είναι σημαντικό να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας για επαγγελματικό καθαρισμό τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Ο επαγγελματικός καθαρισμός δοντιών είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική διαδικασία που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων στοματικής υγείας.

Εάν αναζητάτε έναν οδοντίατρο στις Σέρρες που προσφέρει επαγγελματικό καθαρισμό δοντιών, επισκεφθείτε το οδοντιατρείο μας ή κλείστε ένα ραντεβού για δωρεάν προληπτικό έλεγχο.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο:

    ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

    Κλείστε συμβουλευτική συνάντηση

    Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε έναν δωρεάν προληπτικό έλεγχο.
    Οδοντιάτρείο Σιδέρη Σέρρες
    Δευτέρα:  08: 00 έως 13:00 και 17:00 έως 20:00
    Τρίτη:  08: 00 έως 13:00 και 17:00 έως 20:00
    Τετάρτη:  08: 00 έως 14:00
    Πέμπτη:  08: 00 έως 13:00 και 17:00 έως 20:00
    Παρασκευή:  08: 00 έως 16:00