ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΑΣ

Ενδοδοντία, απονευρώσεις

Η απονεύρωση δοντιού ή αλλιώς ενδοδοντική θεραπεία, είναι μία διαδικασία που απαιτείται για να αφαιρεθούν τα νεύρα, τα αγγεία, τα μικρόβια και οι τοξίνες μέσα από το δόντι.
Περιορισμός εξάπλωσης της λοίμωξης
Προστατεύει τα ούλα και τα οστά γύρω από τα δόντια
Προσφέρει τη δυνατότητα αποκατάστασης του δοντιού με σφράγισμα ή θήκη
Απονευρώσεις ενδοδοντία.

Περιγραφή θεραπείας

Σκοπός της απονεύρωσης είναι να καθαριστεί καλά το δόντι και στη συνέχεια, να καλυφθεί το κενό που έχει δημιουργηθεί, ώστε να μην υπάρχει ξανά κίνδυνος για φλεγμονές και λοιμώξεις. Η απονεύρωση συνιστάται να γίνεται όταν έχει προκληθεί φλεγμονή στον πολφό, δηλαδή στο εσωτερικό του δοντιού. Στο σημείο αυτό υπάρχουν νεύρα και αγγεία, ενώ όταν τα μικρόβια προχωρήσουν μέσα στο δόντι, δημιουργούν φλεγμονή. Η φλεγμονή αυτή, αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, μπορεί να επεκταθεί γύρω από το δόντι και να πυροδοτήσει πρήξιμο και πόνο.

Κατά την διαδικασία της απονεύρωσης στο Ιατρείο αφαιρούμε την τερηδόνα από το πάσχων δόντι, καθαρίζουμε, διαμορφώνουμε και αποστειρώνουμε τους ριζικούς σωλήνες εσωτερικά του δοντιού και τέλος γεμίζουμε με εμφρακτικό- βιοσυμβατό υλικό, το δόντι που καθαρίσαμε εσωτερικά, ώστε να μην μολυνθεί ξανά.

Η διαδικασία είναι εύκολη και χωρίς πόνο καθώς ο ασθενής είναι τοπικά μουδιασμένος και συνήθως κάτω από αντιβιοτική θεραπεία λίγων ημερών. Αφότου ολοκληρωθεί η διαδικασία μπορεί να τοποθετηθεί σε επόμενο ραντεβού σφράγισμα ή και θήκη για να σταθεροποιηθεί το σφράγισμα του δοντιού και να αποκατασταθεί πλήρως η μάσηση στην περιοχή αυτή.

συχνεσ ερωτησεισ

Τι μας ρωτάνε οι ασθενείς μας

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Κλείστε συμβουλευτική συνάντηση

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε έναν δωρεάν προληπτικό έλεγχο.
Οδοντιάτρείο Σιδέρη Σέρρες
Δευτέρα:  08: 00 έως 13:00 και 17:00 έως 20:00
Τρίτη:  08: 00 έως 13:00 και 17:00 έως 20:00
Τετάρτη:  08: 00 έως 14:00
Πέμπτη:  08: 00 έως 13:00 και 17:00 έως 20:00
Παρασκευή:  08: 00 έως 16:00