ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΑΣ

Παιδοδοντία

Η Παιδοδοντία είναι ο κλάδος της Οδοντιατρικής που ασχολείται με την υγεία του στόματος και των δοντιών των παιδιών από τη γέννησή τους μέχρι και την εφηβεία. Επίσης, ασχολείται με την ενημέρωση των γονιών σχετικά με τη στοματική υγεία των παιδιών τους και την εγκαθίδρυση μιας ουσιαστικής σχέσης μεταξύ παιδιών και οδοντιάτρου από πολύ μικρή ηλικία.
Πρώιμη πρόληψη και θεραπεία
Εξοικείωση των παιδιών με τον οδοντίατρο
Συνεργασία με τους γονείς
Χρήση σύγχρονων μεθόδων και υλικών
Παιδοδοντία Σέρρες Σιδέρης

Οδοντιατρική για παιδιά

Είναι γνωστό ότι οι πρώτες εμπειρίες στον οδοντίατρο επηρεάζουν την ψυχολογία του παιδιού απέναντι στον οδοντίατρο και τον φόβο του πόνου. Γι’ αυτό το λόγο, η αρχική εξοικείωση του παιδιού με το χώρο του οδοντιατρείου και τον ίδιο τον γιατρό είναι καθοριστική.

Η εξοικείωση του παιδιού με τον χώρο του Οδοντιατρείου είναι πρώτιστης σημασίας για εμάς. Πριν από κάθε θεραπεία γίνεται επίδειξη των μικρών εργαλείων και των ‘’κρεμών’’ που θα χρησιμοποιηθούν ώστε να νιώσει άνετα ο μικρός μας ασθενής. Επιμένουμε πολύ στην σωστή εκπαίδευση του παιδιού στο σωστό βούρτσισμα, με ένα ‘’μάθημα’’ που μοιάζει σαν παιχνίδι.

Στο Οδοντιατρείο μας ενθαρρύνουμε την Φθορίωση για τα παιδιά καθώς αποτελεί σημαντικό μέτρο πρόληψης κατά της τερηδόνας, ενισχύοντας την αδαμαντίνη ώστε να είναι πολύ πιο ανθεκτική. Είναι μια εύκολη και ευχάριστη για τα παιδιά διαδικασία, καθώς δεν απαιτεί χρήση των οδοντιατρικών εργαλείων που πολλές φορές τα τρομάζουν.

Επιπλέον, οι προληπτικές εμφράξεις είναι ένα ακόμα μέτρο για την προστασία των γομφίων και προγομφίων των παιδιών. Αποτελούν ένα εύπλαστο ρητινώδες υλικό που τοποθετείται στις μασητικές επιφάνειες των πίσω δοντιών (γομφίων και προγόμφιων) και λειτουργούν ως φραγμός εκεί που αναπτύσσεται πιο συχνά η τερηδόνα. Ακόμη, εκκρίνουν φθόριο το οποίο ενισχύει επιπρόσθετα την άμυνα του δοντιού απέναντι στην τερηδόνα.

συχνεσ ερωτησεισ

Συμβουλές για γονείς

Δωρεάν Προληπτικό Checkup

Κλείστε συμβουλευτική συνάντηση

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσούμε έναν δωρεάν προληπτικό έλεγχο.
Οδοντιάτρείο Σιδέρη Σέρρες
Δευτέρα:  08: 00 έως 13:00 και 17:00 έως 20:00
Τρίτη:  08: 00 έως 13:00 και 17:00 έως 20:00
Τετάρτη:  08: 00 έως 14:00
Πέμπτη:  08: 00 έως 13:00 και 17:00 έως 20:00
Παρασκευή:  08: 00 έως 16:00