Κατηγορηματικά όχι! Η λεύκανση είναι μια τεκμηριωμένη και απολύτως ασφαλής ιατρική πράξη που έχει εφαρμοστεί σε εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο εδώ και αρκετά χρόνια και δεν προκαλεί απολύτως καμία φθορά στα δόντια ή στα ούλα, εφόσον γίνεται σωστά και με ιατρική καθοδήγηση.
Η μόνη ανεπιθύμητη ενέργεια που μερικές φορές εμφανίζεται είναι μια παροδική ευαισθησία των δοντιών στο ζεστό και στο κρύο, που περνά εντελώς με το τέλος της θεραπείας.
Η βασική αιτία που προκαλεί την καταστροφή των δοντιών είναι η τερηδόνα. Πρόκειται για μια συχνή αρρώστια, που ξεκινά σαν μια μικροσκοπική τρύπα στην επιφάνεια του δοντιού (σμάλτο), η οποία σταδιακά μεγαλώνει.Εάν το δόντι δεν σφραγιστεί έγκαιρα, η τερηδόνα προσβάλλει το νεύρο και δημιουργεί φλεγμονή και απόστημα στην άκρη της ρίζας του δοντιού. Όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν την ίδια ευπάθεια στην τερηδόνα: η φύση έχει δώσει σε ορισμένους ανθεκτικότερα δόντια απ' ότι σε άλλους.
Όταν προσβληθεί από τερηδόνα.
Πρόκειται για μία συχνή αρρώστια, που ξεκινά σαν μία μικροσκοπική τρύπα στην επιφάνεια του δοντιού (σμάλτο) η οποία σταδιακά μεγαλώνει και προσβάλλει βαθύτερα στρώματα του δοντιού.
Αν το δόντι δεν σφραγιστεί έγκαιρα, η τερηδόνα θα μολύνει το νεύρο και σταδιακά το δόντι θα καταστραφεί ολοσχερώς.
Αν σας εμφανιστεί ξαφνικός πονόδοντος πρέπει να κάνετε τα εξής: 1. Επισκεφτείτε τον οδοντίατρο το ταχύτερο δυνατό και αν αυτό δεν είναι δυνατό, επικοινωνήστε μαζί του έστω και τηλεφωνικά. Οι συμβουλές του θα σας γλιτώσουν από πολύ πόνο και άσκοπη ταλαιπωρία.
Πάρτε ένα ελαφρύ παυσίπονο και, αν δεν έχει αποτέλεσμα, ένα πιο δυνατό.
Μην πάρετε αντιβίωση, εκτός αν σας το πει ο οδοντίατρός σας. Όλα τα φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητες ενέργειες όταν λαμβάνονται χωρίς την συγκατάθεση του γιατρού.
Μην καταφεύγετε σε γιατροσόφια π.χ. ούζο ή ασπιρίνη επάνω στο δόντι (και τα δύο μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα στα ούλα με αποτέλεσμα ο πόνος να αυξηθεί).
Ξεπλένετε το στόμα σας με πολύ ζεστό χαμομήλι ή αλατόνερο, αν νιώθετε να σας ανακουφίζει. Εάν ο πόνος χειροτερεύει σταματήστε τα ξεπλύματα.
Το κόστος μιας μεταλλοκεραμικής γέφυρας ποικίλει και εξαρτάται από τον τύπο της, τον αριθμό των δοντιών που αντικαθιστά, τον αριθμό των στηριγμάτων, το είδος και το βάρος του μετάλλου που θα χρησιμοποιηθεί, το είδος της πορσελάνης, την τεχνική που θα εφαρμοστεί και το επίπεδο του εργαστηρίου που θα την κατασκευάσει.
Το συνολικό κόστος μπορεί να αυξηθεί αν τα δόντια στα οποία θα στηριχθεί η γέφυρα έχουν ανάγκη επιπλέον θεραπείας, (π.χ. ενδοδοντική θεραπεία, σφράγισμα, χυτός ενδορριζικός άξονας, περιοδοντική θεραπεία κ.λπ)
Γεννήθηκε και ζει στις Σέρρες.
Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Οδοντιατρικής του Medical University of Sofia,Bulgaria το 2021.
Μετεκπαιδευμένος στην αξιοποίηση αυτόλογων αυξητικών παραγόντων του αίματος - CHOUKROUN A-PRF.
Κάτοχος διπλώματος ILS ( Immediate Life Support) πιστοποιημένο από το ERC (European Resuscitation Council ).
Πιστοποιημένος από το Aachen Dental Laser Center της Γερμανίας με το δίπλωμα Τεχνικού Ασφαλείας Laser (Laser Safety Officer).
Παρακολουθεί τακτικά σεμινάρια για τις τελευταίες εξελίξεις στην Οδοντιατρική στην Ελλάδα και διεθνώς.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες.
Απόφοιτη της Οδοντιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έτος 1998.
Μετεκπαίδευση στην Εμφυτευματολογία στον Ινστιτούτο IRF in Microdentistry, Φλωρεντία, Ιταλίας.
Μετεκπαίδευση στη διαχείριση Αυξητικών παραγόντων PRP, PRF, PRGF στο Ινστιτούτο IRF in Microdentistry, Φλωρεντία, Ιταλίας.
Μετεκπαίδευση στα Οδοντιατρικά LASER, κάτοχος DIPLOMA SOLA LASER ACADEMY της Austrian Dental Assosiation.
Έχει παρακολουθήσει και παρακολουθεί πολλά οδοντιατρικά συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Γεννημένη στις Σέρρες.
Απόφοιτος τμήματος Νοσηλευτικής ΔΙ.ΠΑ.Ε.
Εξειδικευμένη με Μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση.
Γεννημένη στις Σέρρες.
Εργάζεται ως Βοηθός Οδοντιάτρου στο Πολυοδοντιατρείο Σιδέρη από την πρώτη στιγμή, με πολύ μεγάλη εμπειρία πάνω από 20 ετών.
Κάτοχος διπλώματος πρώτων Βοηθειών με την Πιστοποίηση του Ερυθρού Σταυρού.